Haber 21.05.2022 tarihinde eklendi, (141) defa okundu.

Batı Trakyalı arıcılar tazminat istedi: ‘Mülteciler arı sandıklarını mahvediyor’

Türkiye’den ülkeye illegal yollardan giren mültecilerin bölgedeki arı sandıklarını devirerek içerisinden bal çaldıklarını ve sandıkları mahvettiklerini belirten arıcılar, aynı zamanda pekçok arının da yok olduğunu belirtiyorlar.

Sofulu Arıcılar Derneği Başkanı Pashalis Hristodulu, balların çalınıp sandıkların devrildiği yerlerde araç teker izine rastlanmadığı, sadece Türk etiketli ürün ambalajlarıyla ayak izleri görüldüğünü kaydetti.

Bu yıl 12 sandığın boşaltığını belirten Başkan, iki katlı sandıkların maliyetinin 200 evroyu aştığını, bunun da olayın maliyetini çıkarmak için önemli olduğunu belirtti.

Öte yandan Sofulu Belediye Başkanı Panayotis Kalakikos da Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı ile Göç ve Sığınma Bakanı’na bir mektup yazarken, bu mektubu tarım tazminatları kurumu ELGA’nın Başkanına ve Evros milletvekillerine de gönderdi.

Kalakikos, söz konusu zararlardan dolayı bölgedeki arıcılara tazminat ödenmesini istedi.

KAYNAK: AZINLIKCA